Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Projektspecifikt! / Phillips LBB 9020/05
« Last post by Jens Ledet on May 24, 2019, 07:42:45 PM »
Jeg har fået fat i sådan en gammel Svend, den ser ud som ny.
Dog er der puttet et uoriginalt forstærker pcb i den, som ikke virker.
Jeg har prøvet at sætte kapslen direkte til udenom pcbét, og den virker.
Jeg kan dog se på diagrammet i manualen (som er meget sparsomt) at originalt er der en spole i serie med kapslen, og en 200 ohms modstand, der er slået til på tværs af klemmerne i off mode. Altså når minen er slukket.
Men jeg gad godt vide hvad spolen gør, og værdien self, pt virker den jo uden, men skal Gaines højt.
Nogen der ved noget ?
Har vedhæftet et billede af det uoriginale pcb
Mvh Jens
2
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Luny Tune on May 22, 2019, 11:14:48 AM »
Yes, det er cool med lidt aktivitet her. :D

Hmmm ... jeg ved det simpelthen ikke med 100% sikkerhed. Det skal dog ikke afholde mig fra at gætte. ;D

Jeg har set at der bliver handlet gamle komponenter for at holde visse klassiske maskiner helt originale, og der har jeg også set lytter handlet. Så jeg TROR ikke det påvirker kvaliteten at de har været opbevaret og ubrugte i lang tid. Om der er forskel på kvalitet i dén henseende også, ved jeg ikke. Jeg tænker at et opkald til Elextra, hvis ikke en kyndig person kigger med hér, vil kunne opklare det for dig. Jeg har heller aldrig hørt om et værksted der har udskiftet deres lager bare fordi stumperne er blevet 10 år gamle.

Jeg er overbevist om at varmen + elektrongennemstrømningen er hvad der slider på en elektrolyt. Ligesom med rør. Hvis en lyt er den mindste smule utæt, er jeg sikker på at specs vil flytte sig betydeligt langt tidligere end 10 år, og da de er rated til en vis temperatur må det også være fordi at varmen er en betydende faktor. Jeg bruger netop de lytter rated til 105° (på Jakobs anbefaling) fordi den overdimensionering betyder længere levetid.
3
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Lasselakken on May 16, 2019, 11:14:48 AM »
Tak for det fyldige svar, Torben. Det er dejligt at være lidt tilbage på sitet igen  :)
Ja, du har nok ret i, at jeg burde give den en omgang med alle elektrolytter - så sparer jeg jo også tiden, det vil tage mig at gruble over, hvor jeg skulle søge. Jeg plejer at gå lidt mere konservativt til værks og skifte så lidt som muligt, men jeg kan godt se, at det måske ikke er besværet værd i dette tilfælde.
Min første tanke var, at det kunne være en af de der sjældne IC'er, og det ville jo ikke være rart. Men elektrolytter kan, som du skriver, jo skiftes for meget små penge, så det ville være skønt, hvis det kunne løse det. Og jo, den har da vist mindst en 30 år på bagen, og det tyder ikke på, at noget har været skiftet undervejs.

Nu vi taler om gamle elektrolytter: bliver de gamle/udtørrede af brug, eller simpelthen bare af alder fra produktionsdatoen? Jeg har nemlig et lager af (ubrugte) komponenter, som jeg fik engang af en, der havde lukket sit værksted og der har jeg jo af gode grunde ikke nogen viden om alderen. Spørgsmålet er jo så, om de i teorien kan risikere at have ret kort levetid tilbage, hvis de ligger og tørrer ud i kasserne.
4
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Luny Tune on May 15, 2019, 08:55:14 PM »
Ja, altså jeg ville ikke tøve et sekund med at udskifte alle elektrolytter i maskinen. Jeg ville starte i strømforsyningen, fordi det er det første sted i maskinen hvor der er "svingninger" (50 Hz, som i switchmode kan fordobles flere gange og forplante sig i kredsløbet), men hvis ikke det er nok, så straks videre og bare udskifte alle i hele maskinen. Og så mange er der jo heller ikke i maskinen at det vil tage sååå lang tid igen.

Jeg tænker sådan på det, at der jo ikke er noget der er lavet til at skulle frembringe lyd i maskinen, så hvis der opstår lyd må det være fordi svingningerne ikke stoppes/glattes ordentligt ud af en kondensator. Det er nærliggende at gætte på en elektrolyt fordi de tørrer ud med tiden og så kan netop denne fejltype opstå.

Jeg har selv haft en gammel stereokompressor der begyndte at stå og vise konstant gain-reduction på begge kanaler. Så udskiftede jeg elektrolytterne i strømforsyningen og bingo, nu spiller den som den skal igen.

Jeg havde en aktiv højttaler i stuen som pludselig begyndte at brumme rigtig højt og lød næsten som hvis du har skruet op på en amp og piller stikket ud af guitaren. Hamrende højt. Jeg tjekkede kabler tilsluttet og sådan, men den larmede også selvom jeg pillede stikket ud af den. Så siger logikken mig at da der ikke er noget i den der kan frembringe en tone på den måde, så må det være  strømforsyningen, der ikke glatter den ensrettede vekselspænding ud, så ud med forstærkeren og ganske rigtigt, så var der en af kondensatorerne der var blevet lidt tykmavet og var vokset lidt opad også. Jeg skiftede alle fire der sad der, fordi når først den ene går, så er det jo tegn på at komponenterne er ved at nærme sig deres "mindst holdbar til"-dato, og da der vel var stumper for 12-18 kr selv med overdimensionerede Panasonic-lytter, så kunne jeg lige så godt gøre det ordentligt.

Og så har jeg lige haft en Soundelux U195 til reparation for en kollega fordi den begyndte at lave sådan nogle svage pfffpfffffffffpffffffpffffff prutte lyde, og det er ikke så godt når den bruges til voice-over. Jeg udskiftede de to elektrolytter i den, og så var det væk. Han var begyndt at snakke om at skulle købe ny osv. så han var lidt glad da han fik den tilbage. 1,60 kr er trods alt lidt billigere end 10.000,- ;D

Der er jo en sandsynlighed til stede for, at det kan være noget andet, men jeg ville klart starte dér. Ikke mindst fordi, at selvom det skulle vise sig IKKE at være en eller flere elektrolytter der laver ballade, så er det vist ved at nærme sig de tider hvor der VIL opstå ballade med en eller flere elektrolytter. Den har nogle år på bagen, ikk'?

Og når du skifter lytterne ud, så overdimensionér temperaturen de er specificeret til at kunne håndtere. Der sidder sikkert nogle i til 85°, så sæt nogle i der er rated til 105°. Jeg bruger Panasonic FC, som du kan se på billedet af mikrofonen efter jeg havde loddet de nye i.
5
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Lasselakken on May 15, 2019, 01:25:56 PM »
...og her er et billede af indersiden af min maskine.
6
Alt muligt andet... / Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Lasselakken on May 15, 2019, 01:24:08 PM »
Jeg har skaffet mig en Dimension D, som jeg er ved at prøve at sætte i stand. Den lyder rigtig dejligt, men der er en hyletone, der ligesom ødelægger stemningen lidt. Hyletonen er tydeligst på indstilling 2, men kan også anes på de andre indstillinger. Den er der konstant - også selvom jeg ikke sender noget igennem maskinen.
Jeg har prøvet forskellige bias-justeringer og det tyder på, at problemet ligger i venstre side. Hvis jeg drejer bias-pottet i venstre kanal næsten helt imod uret, bliver hyletonen væsentligt dæmpet. Det er bare ikke en god løsning, for det påvirker også effekten ret kraftigt.
Jeg mødte Jakob E tilfældigt for nyligt og han (du, hvis du læser med  :) ) mente, at det kunne være en kondensator, der gav problemer. Jeg har testet en fire-fem kondensatorer tæt på MN3007 og MN3101 i venstre kanal, men ingen af dem havde problemer.
Kan nogen, der har bedre forstand på kredsløbet hjælpe mig lidt på vej ift. hvor jeg kan kigge? Der er jo lang vej igen, hvis jeg skal teste alle kondensatorer i den  ;)
Jeg vedhæfter service notes med diagram.
7
Projektspecifikt! / Re: Balanceret loop switcher
« Last post by gyraf on April 23, 2019, 02:05:01 PM »
Ja, hvis det skal være helt tyst, så er det nok bedst med fotomodstands-optokoblere (LED/LDR)

tror godt du ka' bypasse passivt uden at miste for meget, selv hvis du kører balanceret


Jakob E.
8
Projektspecifikt! / Re: Balanceret loop switcher
« Last post by Luny Tune on April 21, 2019, 05:22:37 PM »
Hej Nicolai

Jeg har ikke forstand nok på dét du vil lave, men ved dog at netop for at undgå plops når der skiftes så laver Soldano switching mellem kanalerne på SLO-100 ampen med optokoblere. Det kunne måske være en ide at gå dén vej.(?)
9
Projektspecifikt! / Balanceret loop switcher
« Last post by Michailov on April 17, 2019, 08:44:31 AM »
Hey
For pokker det er lang tid siden jeg sidst har været herinde.

For at gøre en lidt længere historie lidt kortere, så er jeg i gang med at vende tilbage til at rack montere mit guitargrej.
Jeg har i den forbindelse brug for at kunne bypasse et par ældre dimser (lxp15 og H3000) og tænker derfor at bygge et par relæ-bypass switcher der kan styres fra g-system.

Men der rejser sig lige et par hurtige spørgsmål.
1) det balancerede kredsløb, kan jeg holde det passivt eller vil jeg være nødt til at køre aktivt
2) dc-pops, hvis jeg sigter efter passivt kredsløb, kan det så lade sig gøre at undgå uden at miste gain?
3) er der nogen der har bygget noget lignende (balanceret) evt i mono?

Håber der stadig er lidt liv herinde ;)

Nicolai
10
Projektspecifikt! / Re: Hvilke trafoer i GSSL?
« Last post by Luny Tune on March 16, 2019, 02:18:02 PM »
Seriøst, så tror jeg at du bare skal lave trafoprintet og montere det. Jeg tror aldrig du kommer til at bruge den uden trafoerne i signalvejen.
Både jeg selv og flere andre har haft tanken du nu sidder med, og ingen jeg kender til har fortrudt bare at montere trafoerne permanent koblet ind, eller hvis de har lavet switchen så bruger de den aldrig uden trafoerne patchet ind.

jeg forstår så flimrende tanken, men i praksis lyder trafoer simpelthen bare lækkert i signalvejen. Om det skal være farvelade-trafoer eller mere transparent lydende trafoer kan så være et spørgsmål om behov, smag, stil osv. (som jeg også har skitseret på side 1 i denne tråd), men de rigtige trafoer lyder fandme bare godt.

Og igen, prøv det, og hvis det viser jeg at du er ekstra-unik og gerne vil bevare muligheden for at koble dem ud, så kan du jo bare modde maskinen til dén tid.
Pages: [1] 2 3 ... 10