Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Generelt! / Re: Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Luny Tune on October 02, 2021, 03:20:54 PM »
Ja, men hvis der er kunder nok der efterspørger funktionaliteten, så ...
Og de var vist heller ikke ligefrem gratis de eprom'er, så vidt jeg husker. Jeg tror vi skiftede en (eller var det to?) i en Lexicon 300 mens jeg var i Hotsound Studiet, og gav så vidt jeg husker omkring 1.500,- for den/dem.
2
Generelt! / Re: Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Jens Ledet on October 01, 2021, 03:26:58 PM »
Hej Torben.
Ja, jeg kender en gut der kan planke eprommen. Det er såvidt jeg er orienteret en ganske “almindelig” eprom der stadig er i handlen.
Lexicon har dem ikke længere. Og jeg kan ikke finde denne version til salg nogen steder.
Så eneste måde at kunne læse mit udvidelses kort på er at planke prommen.
Da version 1.01 enabler læsning af pcemcia udvidelsers kort :-) (og intet andet) vildt at lave en Update på den måde for det ene formål.

Mvh Jens
3
Generelt! / Re: Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Luny Tune on September 30, 2021, 07:28:21 PM »
"Planke"? Har du selv maskinen til at kopiere den?
Ellers kender jeg en der MULIGVIS har en ... hvis den overhovedet kan dét? Jeg kender ikke så meget til processen.
4
Generelt! / Re: Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Jens Ledet on September 29, 2021, 02:50:12 PM »
Hej Torben, tak for svar.
Jeg fandt en maskine i Lundgård der er version 1.01. Den har jeg fået lov at planke eprommen fra.
Så der var en løsning :-)

Mvh Jens
5
Generelt! / Re: Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Luny Tune on September 29, 2021, 01:30:46 PM »
Hej Jens.

Måske et dumt spørgsmål, men har du forhørt dig hos Lexicon?
Jeg ved ikke om, der er nogen, der officielt ligger inde med den nyere PROM, men hér henvendte jeg mig da jeg skulle bruge en ny strømforsyning til en maskine:
https://lexiconpro.com/

Jeg blev så vistnok henvist til:
infocareworkshop.com
... som så nu viderestiller til: elcare.com/da-dk
Ved ikke om de stadig gør sig i Lexicon-ting. Eller måske har noget liggende ... tvivlsomt, men ...
6
Generelt! / Lyrec TR40
« Last post by Anders 81 on September 29, 2021, 12:32:28 PM »
Hej Alle,

Jeg er igang med at fikse en gammel lyrec TR40 båndoptager. Det er en meget fin gammel sag. Men der er problemer med at få lyd ind og jeg har derfor haft maskinen til reperation - men for at komme videre, mangler jeg diagrammer til indspilningsforstærkeren.

Er der mon nogen her der kan hjælpe? I så fald ville jeg blive lykkelig!
Mvh Anders Christiansen
7
Generelt! / Re: Lyrec
« Last post by Anders 81 on September 29, 2021, 12:22:47 PM »
Hej Uffe,

Jeg ved det er længe siden der har været gang i denne tråd, men nu prøver jeg alligevel.

Jeg er igang med at fikse en gammel lyrec TR40 båndoptager. Det er en meget fin gammel sag. Men der er problemer med at få lyd ind og jeg har derfor haft maskinen til reperation - men for at komme videre, mangler jeg diagrammer til indspilningsforstærkeren.

Har du evt. diagrammer - eller kontakt til Rued Storland? I så fald ville jeg blive lykkelig - hvis du kunne sende mig i hans retning.
Mvh Anders Christiansen

8
Generelt! / Lexicon pcm 90 upgrade
« Last post by Jens Ledet on September 14, 2021, 12:00:23 PM »
Hejsa, jeg er på jagt efter en prom med 1.01 eller højere firmware til en Lexicon pcm 90 Skulle jeg være så heldig at nogen havde en prom og software ?
Mvh Jens
9
Projektspecifikt! / Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Last post by Luny Tune on September 11, 2021, 12:33:29 AM »
Jeg får lige lyst til at gentage, hvad vi mange gange har skrevet allerede, men som er værd at gentage:

HUSK at aflade lytterne i din GPultec inden du stikker fingrene i maskinen!

Jeg ved godt det her, men der kan alligevel opstå farlige situationer som i dag, men heldigvis have jeg kun én hånd i maskinen.

Det der skete var, at min maskine var død. Så måtte låget jo af, og det første jeg gjorde var at lodde nogle modstande sammen så jeg havde 10K/3W at aflade med.
Så satte jeg krokodillenæb på hver ende sammen med måleledningerne fra mit multimeter og et sæt ekstra måleledninger med de der små "kroge" ude forenden, der kan skubbes ud, så de kan gribe og holde fast i det, man vil måle på.

Så kunne jeg aflade og måle spænding imens, som er måden vi skal gøre det på.

Jeg afladede den første lyt, og det gik rimelig tjept - 15-20 sekunder vel, og så var den under 8-10 V.
Så afladede jeg den anden lyt, men den var allerede nede ved 15 V, så jeg tænkte at den nok var afladet gennem effektmodstanden mellem de to lytter da jeg afladede den første. Den kom ned på ca. 5 V.

Så skruede jeg printet op og begyndte at fejlsøge. Jeg måtte skifte TLM317, da den havde bagt printet under sig, og jeg havde også målt næsten 20 V på glødespændingen på røret, og konkluderede at det nok var dén der var stået af.
Da jeg afloddede regulatoren kunne loddeøerne ikke håndtere det og løsnede sig. Så satte jeg den nye regulator i og forbandt benene med korte ledninger til de punkter de skulle have kontakt med ...
Anyways, jeg sidder altså og håndterer print osv. for at få ordentlige arbejdsvinkler osv. som man nu gør, og pludselig fik jeg bare et BUZZZ på min min tommelfinger. Den ene lyt var sgu ikke afladet!

Så dagens lektion er:
Når du har afladet lytterne oppefra, vendt printet og skal til at arbejde, så sørg lige for at måle igen om lytterne nu også ER afladede!

Jeg målte på lytten igen for at se om det virkelig kunne passe, og der stod 200 V på den. Måske mere da jeg satte pølsen på, og jeg har så afladet den lidt, men 200 V kan man altså godt mærke, skulle jeg hilse at sige.

Der er jo rådet herude (i starten af denne tråd) om at lodde et par modstande henover hver lyt, men hvis nu man ikke har gjort det, så sørg for hylans for at tjekke, dobbelttjekke og så lige trippeltjekke lytterne inden du begynder at arbejde i maskinen.

Og for lige at fortælle hvorfor den ene lyt ikke var afladet, så var printbanerne fra lytten over til effektmodstanden og videre til anoden på røret defekt ved både modstand og rør, hvor de havde løsnet sig fra loddeøerne, så hvad det var jeg fik en måling på da jeg så spændingen falde fra 15 V ved jeg ikke - måske en form for "potentiale" eller noget ... dunno. Men jeg kunne have undgået straffen hvis jeg lige havde trippeltjekket efter at have vendt printet.

Der måtte jo så også lige genskabes kontakt på de tre steder med lidt ledning, men nu spiller maskinen altså igen.

As you were ... ;)
10
Projektspecifikt! / Re: Min remote hyler!
« Last post by Luny Tune on May 01, 2021, 04:14:50 PM »
... og sig til hvis du støder på nogen, der skal have fixet deres remote. Så donerer jeg gerne reservedelen.
Pages: [1] 2 3 ... 10