Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Projektspecifikt! / Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Last post by Jens Ledet on May 22, 2020, 02:13:57 PM »
Så fik jeg den bygget færdig. Men jeg fatter simpelthen ikke calibrations delen. I videoer og guider skal man kortslutte pad 22 til stel for at bypasse attack delen. Når jeg gør det så har jeg SLET intet udslag på mit meter.
Nogen der kan forklare dette, eller kan sætte sig ned og hjælpe en eftermiddag  i Jyllands området ?

Mvh Jens
2
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Uncite on May 13, 2020, 08:19:46 AM »
Fedt  :D

3
Alt muligt andet... / Re: Roland Dimension D SDD-320 med hyl
« Last post by Lasselakken on March 30, 2020, 02:42:58 PM »
Lige en opdatering på projektet her. Hylet kom tilbage igen efter noget tid, så jeg bed i det sure æble og skiftede alle elektrolytterne. Desværre hjalp det ikke  ::)

Til gengæld fandt jeg ud af, at der var en løs lodning et sted. Det kunne ikke ses, men jeg fandt ud af, at jeg kunne få hyletonen til at komme og gå ved at vride lidt i printet et bestemt sted. Det var ikke så langt fra omskifterknapperne til de forskellige indstillinger, så jeg tror, det har at gøre med, at printet får et lille ryk hver gang man aktiverer en trykknap. Jeg efterloddede lidt i området og det ser ud til at have løst problemet!

Så jeg noterer mig (og andre kan måske gøre det samme, hvis de ikke for længst har gjort det), at alt hvad der har print og samtidig mekanisk påvirkning (rystelser m.m.) bør tjekkes for dårlige lodninger, hvis der er problemer.
Jeg fik et par hyggelige timer til at gå med at skifter lytter og kan så glæde mig over, at der nok ikke bliver problemer med dem foreløbig  :P

Tak for tips og opbakning!!
4
Projektspecifikt! / Gyrator eq, semi noob spørgsmål
« Last post by Uncite on March 11, 2020, 11:00:29 AM »
Hej,

jeg er i gang med at konstruere en Eq til min modular synthesizer. Jeg baserer ind til videre projektet på dette kredsløb fra Elliot sound projects:Da det er til en synth er det ikke nødvendigt med balancering. Kredsløbet skal køre på 12V +/-. Jeg regner med at jeg ender med 2 bånd og et highpass.

Foreløbig ser min version sådan ud (Har kun implementeret et enkelt bånd ind til videre):Jeg har breadboardet og kredsløbet virker som det skal. Grunden til værdierne på C2 og C3 er simpelthen at det var de eneste gode kondensatorer jeg havde ved hånden (100n Wima Film og 715p Orange drop), så det ændrer sig når jeg får bestilt lidt komponenter. Det lyder dog godt, om end en noget skarp Q værdi på 0.85 i følge beregneren.

Af den grund også mit første spørgsmål: Findes der nogle gyldne regler/tips i forhold til komponent værdier? Er der nogen faldgruber? (Jeg synes at have læst et sted at R6 ikke må have for høj værdi grundet støj, men kan ikke finde det igen).
Jeg synes jeg har lidt svært ved at finde reel info omkring det og jeg har desværre ikke indsigt nok endnu til at forstå hvad konsekvensen er ved at skrue på forholdet mellem C2, C3 og R6. Jeg har brugt denne beregner til at regne på det:

http://www.muzique.com/lab/gyrator.htm

Andet spørgsmål: Jeg har ind til videre implementeret et passivt 6db highpass filter. Værdierne af R1 og VR1 har jeg mere eller mindre eksperimenteret mig frem til ved breadboarding. C1 og R2 har jeg overført direkte fra diagrammet fra Elliot sound projects. Det lyder fint og er ganske brugbart, men er usikker på om implementeringen er best practice? Ville det være bedre at placere efter f.eks. R3? Og kan i anbefale et bedre passivt filter kredsløb end et RC filter? (Overvejer også at lave et aktivt, men jo simplere kredsløb, jo bedre til lige det her projekt).

Ja, generelt kunne jeg godt bare bruge lidt input til om jeg er på rette vej. Alle tips og kritik er også hjerteligt velkommen. Tak  :)
5
Projektspecifikt! / Re: TC 2290 fejl finding
« Last post by Luny Tune on February 20, 2020, 07:30:37 PM »
Kan du identificere strømforsyningen? Det burde være overkommeligt at skifte bare dér først og det kan jo skabe alt muligt bøvl med ujævn spænding til resten af maskinen.

Hvis det er for kompakt, så koster en ny strømforsyning vel ca. 500,- Det har i hvert fald nærmest været flat rate når jeg et par gange har skullet skifte en hel strømforsyning.
6
Generelt! / Fejlfinding på tc 2290
« Last post by Jens Ledet on February 18, 2020, 02:09:50 PM »
Jeg har en Tc2290 som er begyndt at stå og koge i den ene kanal efter noget tid. Den gør det ikke når den lige er tændt.
Jeg fik afvide at det kunne være Kablet fra traffoen der irre i stikket, men stikket ser helt nyt ud, så det er ikke her.
Det kunne self tyde på lytter... Men hvor i maskinen? Jeg gad godt IKKE skulle skifte alle sammen.

Mvh Jens
7
Projektspecifikt! / TC 2290 fejl finding
« Last post by Jens Ledet on February 18, 2020, 02:02:25 PM »
Jeg har en Tc2290 som er begyndt at stå og koge i den ene kanal efter noget tid. Den gør det ikke når den lige er tændt.
Jeg fik afvide at det kunne være Kablet fra traffoen der irre i stikket, men stikket ser helt nyt ud, så det er ikke her.
Det kunne self tyde på lytter... Men hvor i maskinen? Jeg gad godt IKKE skulle skifte alle sammen.

Mvh Jens
8
Newbie? / Re: Carlsbro TC 100
« Last post by Luny Tune on January 08, 2020, 04:40:22 PM »
Hvad fejler den?

Som udgangspunkt gør en "kondensator i parallel" jo ikke noget ...
9
Newbie? / Re: Carlsbro TC 100
« Last post by Skcee on January 01, 2020, 03:51:08 PM »
Jeg glemte lige at gøre opmærksom på, at såvel forstærker som jeg befinder os i Hobro-området
10
Newbie? / Carlsbro TC 100
« Last post by Skcee on January 01, 2020, 03:48:40 PM »
Jeg har en Carlsbro TC 100 rørforstærker, som jeg fik med i en handel på et tidspunkt. På et eller andet tidspunkt har en eller anden knold pillet i den. Er der nogen derude der kan hjælpe mig med at få den til at virke igen? Jeg kan umiddelbart se, at der er lavet noge fusk med en kondensator (der er loddet en ekstra på parrallelt). Jeg bestiller et komplet sæt nye rør hos T.A.D. Jeg har ikke noget til at måle på rørforstærkere, ud over mit multimeter.
Det er lidt nostalgisk - Jeg spillede bas i 70'erne - Burns Jazz bass (Marquee) og senere Fender Jazz bass -- på en TC 100 og 2 stk JBL K140 i basreflekskabinetter

med venlig hilsen
Søren Kjær
Pages: [1] 2 3 ... 10