Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Generelt! / Traffoer søges
« Last post by Jens Ledet on July 28, 2022, 10:55:55 AM »
Jeg er på jagt efter Beyerdynamic TR/BV 352 005 003. og/eller TR/BV 351 005 003.
De er ikke nemme at finde, men måske nogen af jer gutter herinde lå inde med nogle af den ?
Mvh Jens
2
Generelt! / Alle sider i en tråd tilgængelige fra oversigten.
« Last post by Luny Tune on March 24, 2022, 01:58:06 PM »
Vores forum her bliver jo mest brugt som opslagsværk efterhånden, og jeg har selv prøvet at skulle bladre hele tråde igennem for at finde noget info.
Da kan det være meget praktisk (for nu at sige det pænt) at man kan skippe sider og springe rundt som man vil, så derfor har jeg gjort alle sidenumre tilgængelige fra oversigterne. Det ser knap så ryddeligt ud, men er meget praktisk når man leder "i blinde".
3
Generelt! / Re: Må man egentlig sælge sine diy-projekter?
« Last post by Luny Tune on March 23, 2022, 06:24:53 PM »
Jeg har været i kødet på et par salgsannoncer i Den Blå Avis, men hold da op hvor er det svært at trænge igennem med.
Jeg kan godt skride, er den mest typiske besked, men hvis jeg nu har tænkt mig at anmelde noget, så vil de alligevel godt lige have en "heads up".
Folk synes typisk heller ikke det er kopivare, når det nu er en "klon baseret på originalen", men har så lidt svært ved at forklare forskellen på en kopi og en klon.
Det er op ad bakke.
4
Generelt! / Re: Må man egentlig sælge sine diy-projekter?
« Last post by gyraf on March 22, 2022, 04:58:39 PM »
..beklager det sene svar - men det gir fint mening hvad du siger..

/Jakob E.
5
Generelt! / Re: Må man egentlig sælge sine diy-projekter?
« Last post by Luny Tune on February 15, 2022, 10:37:23 PM »
Jeg har hverken tid eller lyst til at gå gamle salgsannoncer igennem, men vil fremover være lidt mere på tæerne med at markere dette overfor folk der sælger DIY-versioner af kendt grej. Nogle gange er der jo folk (ikke her men ude i verden) som ser en forretningsmulighed, og jeg er godt nok også selv blevet opfordret til det ofte - Det er der givetvis andre der også er blevet. Men det er et skråplan og undergraver andres virksomhed. Byg det selv. Det er der ikke noget i vejen for. Man må gerne bygge hvad man vil selv, og kan man få fat på diagrammer på lovlig vis eller reverse engineere ting, så må man gerne bygge på dét grundlag. Man må endda gerne få det til at ligne til forveksling. Man må bare ikke sælge det, for lige dér tager man så brød ud af munden på andre, og det er slet ikke i DIY-ånden at gøre sådan. Læg mærke til at der er producenter der helt åbent støtter op om DIY-kulturen, og bistår I at få tingene til at fungere og lyde rigtigt. Dét skal vi respektere og yde vores støtte den anden vej. Uanset hvor fristende det andet måtte være.

Så når I hører om en eller anden idiot forskellige steder, der råber op om at man ikke må sælge kopier, så er det sgu nok mig. ;)
6
Generelt! / Må man egentlig sælge sine diy-projekter?
« Last post by Luny Tune on February 15, 2022, 10:29:54 PM »
Her er et lille uddrag fra https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/snyd-og-bedrag/kopivarer/

"Som privatperson må du gerne eje og bruge kopivarer i Danmark, men du må ikke sælge dem."

Det er den korte og klare version. Vi må altså ikke sælge de kloner som vi laver selv, og det må andre heller ikke. Heller ikke på brugtmarkedet.
Nogle tror det er ulovligt overhovedet at lave tingene selv, men det er det altså ikke i Danmark. Men vi må ikke sælge dem. Vi kan være kreative med navnene på det vi bygger, men vi må ikke sælge kopier af andres kommercielle varer.

Jeg tror at der er en gråzone i hvorvidt man må sælge sit ufærdige projekt, men det tror jeg faktisk ikke der er noget i vejen for. Kopien er jo endnu ikke en kopi, men et projekt, der potentielt godt kunne (blive skilt ad og) ende som noget andet.

Jeg vil opfordre til at man sælger "projekter" (og stumper og alt det andet naturligvis) hér på "Markedspladsen", da det jo handler om DIY på vores forum, og at sælge kopier er jo så også ulovligt hér.

Jeg synes bare det er vigtigt at vi lige ved hvad loven siger på området, og det er jo et spørgsmål som dukker op fra tid til anden.
7
Generelt! / Re: FUNDET: Claro Mexico potmetre ...
« Last post by Luny Tune on February 08, 2022, 11:08:49 PM »
Fandt dem hos Conrad Elektronik til fornuftige penge - hvis man kan kalde dem dét.

Bare lige så de dukker op i en søgning hér, så lad mig lige skrive at de sidder i Soldano guitarforstærkere, og er virkelig gode potmetre, men ét koster jo også nærmest hvad samtlige potmetre i andre amps koster.
Det jeg jeg eksperimenterer med at skifte ud er et 53C125K linært potmeter (25kΩ i Mid i dens tone stack) med 50kΩ (53C150K). Lige nu har jeg sat et andet kvalitets-potmeter i fra Bourns, men det ser jo helt rodet ud i det ellers rigtig dejlige arbejde de har lavet i ampen.
De hedder ikke Clarostat mere men Honeywell.

Der er nok heller ikke mange der modder deres Soldano-amps ... men Jakob siger jeg skal gøre det - ellers bliver jeg aldrig en rigtig dreng.🤖
8
Generelt! / FUNDET: Claro Mexico potmetre ...
« Last post by Luny Tune on February 07, 2022, 06:16:28 PM »
FUNDET!

Er der nogen der ved hvor man kan købe Claro Mexico potmetre henne? (EDIT: Jeg ser lige på toppen af potmeteret at der står "Clarostat", så det er nok det korrekte navn.)

Jeg kan finde enkelte hist og hér men ikke et udvalg. (Jeg leder specifikt efter et 50KΩ Linært.)

Jeg har klaret jobbet jeg skulle bruge det til med et andet 50K linært, men det er noget high end grej, hvor der ellers kun sidder de potmetre i, så det ville være meget cool at sætte det "rigtige" brand i.
9
Generelt! / Re: lyrec
« Last post by Luny Tune on January 30, 2022, 08:09:23 PM »
Her er lige link til en lignende tråd:
http://groupdiy.dk/index.php?topic=2087.0

Måske der er hints til nogen der kan skubbe dig til den rigtige retning.
10
Generelt! / lyrec
« Last post by Vinc on January 27, 2022, 07:10:09 PM »
Hej alle. Har fået fingrene i en lyrec tr40-11  bygget ind i originalt lyrec kabinet med lyseblå beklædning, måler 70x50x40 cm. På kabinettet der også indeholder lydkortene står der type 8430. ind og udgangs forbindelser sidder bagpå og måler 90x30 mm med en masse små pinde i. (altså ikke xlr som  normalt) Der medfølger 2 store kabel tromler til lyd. Den afspiller ok men kan ikke slette og indspille. Har billeder på min telefon men ved ikke lige hvordan jeg oploader dem  (ikke så god til computer)  hehe  Kan vel nok finde ud af det hvis det ønskes. Er der nogen der ved noget om denne båndoptager?   evt hvor jeg kan finde diagrammer måske service manual?  MVH  Bjørn
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10