Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Projektspecifikt! / Masser av saturation/distortion
« Last post by Mingus on November 05, 2018, 11:33:46 PM »
Satt nå i gang min nybyggede gssl og jeg får masser av saturation/distortion. Alt virker som det skal bortsett fra at sounden ikke er helt som forventet:)
Hva kan det så være? Rookie of the year! Bruker THAT2180.
Er der nogen som kan se om jeg har gjort noe idiotisk? Er ingen noise, kun en sterk forvregning av signalet.
Sender med et par bilder av mainboard. Har kun mainboard og CRC installert nu, da jeg tenkte det var lettere å søke efter feil da.

Når jeg sender mindre input inn er der ingen overstyring...Hmm.

SOLVED: tok bort noen resistorer jeg hadde installeret for meget. Se bilde.
22
Generelt! / Re: Båndmikrofon kabling
« Last post by chrisma on March 12, 2018, 09:22:52 AM »
Så fik jeg lavet en version 2 med nogle andre magneter. Højere output denne gang og absolut ingen støj. Den lyder rigtigt fint! Nu skal jeg bare have prøvet den på lidt forskellige kilder og beslutte mig for om båndet skal løsnes/ strammes eller om jeg rent faktisk er i mål   :o
23
Generelt! / Re: Båndmikrofon kabling
« Last post by Bodtbody on February 28, 2018, 12:19:26 AM »
ja chassis til ben 1 , skærm. og så er det jo en ballanceret mikrofon , så du har plus og minus på de andre ben ( 2 og 3)

se godt efter at du har forbundet til transformator rigtigt , så du får den til at blive 1 :37
24
Generelt! / Re: Båndmikrofon kabling
« Last post by chrisma on February 26, 2018, 08:47:33 AM »
nej der er ikke magneterne der støjer , faktisk støjer en båndmikrofon overhovedet ikke , den er helt tyst.
Så når jeg omtaler støj er det udefra kommende støj.
Så forstår jeg ikke hvordan støjen i to lige lange kabler, der går fra samme sted til samme sted kan udfases? Tænkte at støjen (udefrakommende) på en måde blev fasevendt i forhold til magnetfeltet... men kan godt selv høre at det lyder lidt hokus pokus  :o
Ok, jeg lader pin 4 være. Så chassis forbindes kun til xlr's pin 1, korrekt?
Jeg har haft lyd igennem første prototype. Lavere output end håbet, men har brugt et par lige lovligt flade magneter, så jeg tænker at det er årsagen. Købte lidt forskelligt, så nummer to bliver med kraftigere magneter. Så kommer jeg nok derefter mest til at bruge tid på at eksperimentere med hvor stramt/ løst båndet skal sidde.
Tak for feedback!
25
Generelt! / Re: Istandsætning af Fender Super Reverb
« Last post by gamleole on February 25, 2018, 01:23:10 PM »
Jeg har set en del videoer efterhånden, og vil da også sagtens kunne skifte elektrolytter samt nogle enkelte modstande. Der hvor jeg kommer lidt til kors er ved justering af bias. Det ville naturligvis være fedest at få installeret et decideret biaspotmeter. Har læst lidt på forums omkring emnet, men er ikke helt kommet frem til, hvordan dette skal gribes an. Derudover virker der til at være en smule uenighed omkring, hvorvidt den bedste løsning ville være at modificere forstærkeren til regulerbart bias eller om man er bedre tjent ved at lade den stå som den er. Jeg er også en smule i tvivl om, hvilken modstand det er som regulerer rørenes hvilespænding? Jeg har vedhæftet diagrammet over min super reverb.

26
Generelt! / Re: Båndmikrofon kabling
« Last post by Bodtbody on February 24, 2018, 10:27:32 AM »
nej der er ikke magneterne der støjer , faktisk støjer en båndmikrofon overhovedet ikke , den er helt tyst.
Så når jeg omtaler støj er det udefra kommende støj.
og så lige forbindelser på transformator , du skal ikke bruge ben 4 til noget !
lad os høre når du kommer videre , det er altid spændende at høre om
27
Generelt! / Re: Istandsætning af Fender Super Reverb
« Last post by ksor on February 23, 2018, 09:26:30 AM »
Som du selv siger - pas på de høje spændinger !

MEN ellers kan du jo prøve at indgyde dig selv noget selvtillid til at løse opgaven ved at se på YouTube - der er snesevis a videoer, som ret detaljeret viser, hvordan det gøres:

nye lytter
justering af bias
alm. vedligehold

men du skal selvfølgelig kunne forstå engelsk.
28
Generelt! / Istandsætning af Fender Super Reverb
« Last post by gamleole on February 20, 2018, 09:43:00 PM »
Hej!

Jeg har en Fender Super Reverb fra ca 78, som jeg gerne vil have sat i stand med nye elektrolytter, power-rør og sokler, bias justering (evt. erstatte den eksisterende "tube matching" pot med en regulær bias pot) og hvad der ellers trænger.

Jeg leder efter en i østjylland (gerne omkring Århus) som kan hjælpe med dette.

Jeg går på elektronik og svagstrøm på teknisk skole så jeg håbede på at der var en, som evt. ville lade mig kigge lidt med under processen, da jeg naturligvis har en stor interesse i teorien bag. Jeg er nemlig ikke helt frisk på at begive mig ud i det selv, da det jo er høje spændinger der arbejdes med!

Hvis det nu er man gerne vil hjælpe, men ikke lige er frisk på at jeg kigger med er dette selvfølgelig også fuldt ud forståeligt! (betaler selvfølgelig gerne for hjælpen!)

Vh Simon

29
Projektspecifikt! / Re: Ult sound ds-4
« Last post by Niklas on February 19, 2018, 08:12:12 PM »
Jeg har ikke den originale strømforsyning. Den billige (switchmode) forsyning jeg bruger er under mistanke for ikke at levere effekt nok. Måske kan det betale sig at prøve en kraftigere (tror måske jeg har en liggende som jeg byggede til et andet projekt for år tilbage). Jeg har googlet, men er ikke søgningsninja. Hvis du har tid og overskud...
30
Generelt! / Re: Båndmikrofon kabling
« Last post by chrisma on February 18, 2018, 06:41:15 PM »
Aaah for pokker. Det er ledningernes placering i forhold til magnetfeltet selvfølgelig. Så tror jeg tiøren faldt. Tak for svar Jørn :) jep, huset er metal med gitter omkring bånd, og det bliver så forbundet til trafoens stel (pin 4). Så må vi se hvor meget jeg kommer til at eksperimentere med selve båndet :)
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10