Author Topic: GSSL - Hjælp til stumper og stykker  (Read 5794 times)

Offline JesperJ

  • picoposter
  • Posts: 1
GSSL - Hjælp til stumper og stykker
« on: January 15, 2013, 11:03:52 PM »
Hej alle,

Jeg har, sammen med en ven, besluttet at det var oplagt at forsøge sig med DIY. Nærmere bestemt bliver der tale om en GSSL, da det skulle være et godt indgangstrin i DIY-verdenen.

Eftersom det er selve byggeprocessen vi i første omgang vil beskæftige os med og ikke afvejningen af om det skal være den ene eller anden VCA, har vi forstillet os at udgangspunktet for bygningen af kompressoren bliver dette kit:

https://pcbgrinder.com/index.php?route=product/product&product_id=50

Altså, som der står: "Everything you need except the case, meter, toroid and mounting hardware (i.e. XLRs, screws and knobs)".

Mit store problem er at finde de præcise dele vi mangler og et pålideligt sted at købe dem. Jeg kan regne ud at jeg mangler en strømforsyning og en kasse og nogle knapper og et GR-meter, men er der nogen der kan være behjælpelig med at pege mig i retning af disse og evt. andre dele jeg måtte mangle, hvis vi ser bort fra kit'ets indhold?

Er der noget jeg ikke har tænkt på? (Jeg har selvfølgelig loddekolbe, loddetin og voltmeter).

I øvrigt et dejligt og informativt forum, men som totalt newbie på komponentindkøbs niveau forekom det mig noget kompliceret at læse mig frem til svar, hvorfor jeg tænkte at jeg ville spørge.

På forhånd tak.

Offline Poul Mundbjerg

  • picoposter
  • Posts: 32
Re: GSSL - Hjælp til stumper og stykker
« Reply #1 on: January 16, 2013, 08:34:49 PM »
Her får lige et par ord fra en anden newb, som kun lige er ved at få lagt sidste hånd på sit første DIY-projekt: GSSL. Jeg er på igen måder ekspert, så tag det med som I kan bruge.

Langt de fleste bygger i en 1U 19" kasse som denne: http://www.thomann.de/dk/adam_hall_87407_v_19_1he_leergehaeuse.htm
Har selv købt netop den model og det er gået fint, men frontpladen kan blive et problem da den jo er blank. Mange her på siden bruger http://www.schaeffer-ag.de/ til at få lavet en prof og det ser rigtig fedt ud!

Har selv købt knapper hjem fra http://musikding.de/ som har et ganske stort udvalg

Jeg købte dette meter: http://hairballaudio.com/shop/product_info.php?cPath=25&products_id=61 hvilket netop er 1mA og passer godt med originalen (hvis man er til den slags), men bemærk at man lige tweake lidt hvis man vil bruge de to LED'er der sidder i.

XLR-stik skulle vist ikke være noget problem at finde i f.eks. 4sound eller thomann.de

I skal bruge nogle ledninger, som mig bekendt vist ikke behøver at være noget særligt og heller ikke særlig tykke eller noget.

Der skal bruges nogle afstands-stykker til at sætte "main-PCB'en" (eller hvad man nu kan kalde det) fast i kassen og det kan den lokale elektronik-pusher nok være behjælpelig med. Eller bruger mange her inde http://www.el-supply.dk/ som I nok har opdaget, til den slags og også strømforsyningen.
Få evt. også når I bestiller derfra fat i noget krympefleks, så I kan dække f.eks. 230v ordentlig ind. Ikke fordi det er nødvendigt som sådan, men det er bare meget rart når man har fingrene i maskinen.

Ellers skal man som newb bare sprøge en masse. Det har jeg i hvert fald fået rigtig meget ud af!

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GSSL - Hjælp til stumper og stykker
« Reply #2 on: January 17, 2013, 12:26:20 PM »
Jeg vil også refererer til GSSL indkøbslisten her på siden. Der kan du finde varenumre på de fleste, hvis ikke alt, det du skal bruge. Så sortere du bare lige alle de ting fra som er inkluderet i den pakke der.

Med hensyn til kassen så kan du gøre det selv, eller købe er færdig lavet en.
Det kan gøres hos ham her: http://www.diy-racked.com/diy-talk/viewtopic.php?f=7&t=18 Den står under G-SSL og koster 75 euro. Så er det hele som det skal være.
/ Bjørn