Author Topic: Båndmikrofon kabling  (Read 14 times)

Offline chrisma

  • picoposter
  • Posts: 17
Båndmikrofon kabling
« on: February 18, 2018, 10:21:21 AM »
Hej alle
Jeg er i gang med at bygge en båndmikrofon. Designet er så simpelt som muligt. Jeg bruger en Lundahl 2914 trafo http://www.lundahl.se/wp-content/uploads/datasheets/2914.pdf. Jeg har flere steder lagt mærke til at DIY folk og etablerede producenter trækker 2 kabler fra den ene ende af båndet ned til trafoen. Jeg undres... er der nogen det har en forklaring på hvorfor? Eller bare et gæt?
Vh Christian

Offline Bodtbody

  • picoposter
  • Posts: 47
Re: Båndmikrofon kabling
« Reply #1 on: February 18, 2018, 05:22:36 PM »
den ende af båndet der er længst fra transformatoren forbindes med to ledninger der løber på hver sin side af magneterne og ned til transformatoren.To ledninger der er lige lange og lige tykke.
Det vil dæmpe indstålende støj (udfase)

Det er  meget forskelligt hvor meget støj der indstråles i en mikrofon . og meget vigtigt at mikrofonen er af metal og der er et metalgitter foran åbningen. Det er en fin transformator du vælger og du forbinder den som den alternative der vises nederst på siden , du skal ikke bruge ben 4 ( can/core)

Offline chrisma

  • picoposter
  • Posts: 17
Re: Båndmikrofon kabling
« Reply #2 on: February 18, 2018, 06:41:15 PM »
Aaah for pokker. Det er ledningernes placering i forhold til magnetfeltet selvfølgelig. Så tror jeg tiøren faldt. Tak for svar Jørn :) jep, huset er metal med gitter omkring bånd, og det bliver så forbundet til trafoens stel (pin 4). Så må vi se hvor meget jeg kommer til at eksperimentere med selve båndet :)