Author Topic: G1176 HJÆLPETRÅD!  (Read 341957 times)

Anonymous

  • Guest
Hehe
« Reply #105 on: February 14, 2006, 06:26:39 AM »
Quote from: "Luny Tune"
Kan et forkert meter "spolere" noget eller vil der stadig være lyd igennem?

 Let me tell you something about "noget": you don't know anything about it!

San Francisco Hostels Glasgow Guest houses

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1964
    • http://www.gyraf.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #106 on: February 14, 2006, 10:48:00 AM »
Se dét var en af de fineste bot-genererede fornærmelser længe.. !! :D

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2799
    • http://tunetown.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #107 on: February 14, 2006, 11:12:39 AM »
Iih Jakob. Nu bliver jeg jo nødt til at lade den være! Hehehe :)

(Jeg har bannet IP adressen!)
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Holger

  • nanoposter
  • Posts: 112
    • http://www.popmusic.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #108 on: February 14, 2006, 11:16:29 AM »
Quote from: "gyraf"
Se dét var en af de fineste bot-genererede fornærmelser længe.. !! :D


Morsomt!

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #109 on: February 20, 2006, 06:26:38 PM »
Håber på lidt hjælp.......... igen :)
Nu er jeg jo nået til, at jeg gerne skulle ha' min G1176 nr. 2 til at virke.
Jeg var jo, ligesom Torben, sikker på, at jeg havde tjekket og dobbelttjekket ALT før jeg gjorde noget med loddekolben.
Og ligesom Torben, var det så ikke godt nok.
Jeg har mine spændiger, så ringkernen er i form, hahaha.........
Eller det går jeg ud fra. Når jeg måler på lodningerne har jeg ikke den ønskede spænding på den ene sekundære, men da lampen lyser, tillægger jeg det, at jeg måske ikke har god nok forbindelse til multimeteret. :?  Måler med minus på stel.
Hvis jeg måler på 0 på printet derimod, og en sekundær ad gangen er spændingen iorden, så jeg formoder jeg kan udelukke et problem dér.

Jeg får desværre ikke mine 30 volt AC, når jeg måler ved spændingsregulatoren, kun 5,5 så allerede på vej derhen går der noget galt, det samme gælder 30 volt punktet ved den store polyester.
Jeg havde, trods alle foranstaltninger alligevel sat BD 139 omvendt, og
den var sandsynligvis brændt af, så jeg skiftede den. Desværre udskiftede jeg kun den, og da det ikke hjalp udskiftede jeg så BD 140, LM7824, og en BC560, det var hvad jeg lige havde.
Det hjalp ikke, og jeg burde nok have skiftet BD 139 OG BD 140 samtidig.
Jeg kan forestille mig, at en udskiftning af alle transistorer vil være at foretrække og det gør jeg gerne. :D
Jeg ved at man ikke sådan lige kan sige hvad der ellers kan være brændt med af, men kan jeg, baseret på jeres bedste erfaringer udelukke??
Tænker at modstande ikke sådan lige stryger, håber heller ikke transformatorene er berørt.
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2799
    • http://tunetown.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #110 on: February 20, 2006, 06:39:28 PM »
Efter dioderne er det DC du skal måle. Dioderne laver jo AC til DC. Så de 5,5V AC er i hvert fald en fejlmåling.
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #111 on: February 20, 2006, 07:35:49 PM »
Quote from: "Luny Tune"
Efter dioderne er det DC du skal måle. Dioderne laver jo AC til DC. Så de 5,5V AC er i hvert fald en fejlmåling.

OUKAY, DC, meget nyttig og vigtig info, mange tak. :D
Hygge......:-) Michael.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #112 on: February 20, 2006, 08:14:42 PM »
Jeg må lige ha' låget af den anden, og tjekke målinger på dioderne.
Ved ikke om de er iorden på den nye her, synes det virker mærkeligt, men ved det jo ikke.
Har 13,4 v. AC på de 2 første, 24,8 V. på den næste, men kun 1,1 V. på den sidste, og måske er det rigtigt :?  :D
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2799
    • http://tunetown.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #113 on: February 20, 2006, 08:53:09 PM »
Det bedste du nok kan gøre hvis du vil måle dyret igennem er at downloade det 1176 diagrammet ude på Jakobs site. Der har han påført en hel masse spændinger som han har målt rundt omkring i den. Det vil dels give dig en masse pointers til HVOR du med fordel kan måle og regne med resultatet og dels vil det slevfølgelig give dig svar på om det er korrekt øjeblikkeligt. :D
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #114 on: February 20, 2006, 09:31:58 PM »
Tak for tippet :D

Det er helt utroligt, så meget Jakob gør for nollere som bla. mig.
Tak er et MEGET fattigt ord i den sammenhæng. :D

3 minutter senere:
Skal lige ha' et udvidet kursus i symboler, hahaha......
Men jeg SKAL dælme ha' klaret det. :D
Hygge......:-) Michael.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #115 on: February 20, 2006, 11:36:33 PM »
Skal lige have op/afklaret dette, for det undrer mig, at jeg kan have SÅ meget bøvl med ringkerner :?
Min ringkerne har flg. specs:
Pri: 230V/50-60 Hz Brun- blå.
Sec: 25V/ 0,6 A Rød- Sort.
Sec: 25V/ 0,6 A Gul- Orange.

Ligenu har jeg Brun-Blå på switch, hvilket er som det skal være.
Jeg har så rød som en sekundær, og den gi'r mig lidt over 24 V. AC.
Sort-Gul er viklet og sat i "0"
Orange skulle så gerne give mig ca. 24 V. går jeg stærkt ud fra, men jeg får kun 14,5.
Jeg har klippet af og skrabet lak, klippet af og skrabet lak igen, og nok en gang. Jeg får kun de ca. 15 V. AC

Det er formodentlig IKKE korrekt, eller har jeg misforstået noget fuldstændig?

Tør ikke sådan lige afprøve omvendt, og vikle Rød/Orange til "0", og så Sort og Gul som sekundære, eller andre kombinationer.

Skal jeg fortsætte mit klippe/skrabe, eller er kombien, meget mod forventning, forkert?
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2799
    • http://tunetown.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #116 on: February 20, 2006, 11:48:26 PM »
Der må være en tegning over spolerne på enten selve ringkernen, den æske den blev leveret i, eller et medfølgende datablad?

EDIT:
Fandt lige databladet:
Hér!

Det er, som du har gjort det, sort og gul der skal lægges sammen til "nul".
Du kan desuden se på databladet hvilken modstand du skal kunne måle.

Men ringkernen bliver leveret med fortinnede ender, så det virker lidt på mig som et skråplan at komme ud i alt det med at klippe/skrabe ad flere omgange. Jeg kan godt forstå hvordan du kommer derud når der er problemer med maskinen, men det vi kan tage med os er at man skal måle trafoen inden monteringen af den og så ellers lade den sidde
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #117 on: February 21, 2006, 12:10:43 AM »
Har linket til den før, men der er specs på ringkernen her:
http://www.artbyaccident.dk/specs.pdf

Så vidt jeg kan se, lader det da til at det skal være Sort/Orange, der skal vikles og føres til "0", og så ellers Rød og Gul, der er sekundære.

Er det helt afsporet??
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2799
    • http://tunetown.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #118 on: February 21, 2006, 12:20:22 AM »
Nå, jeg fik lige tilføjet lidt inden du svarede... :)
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #119 on: February 21, 2006, 12:43:54 AM »
Hmm...... jeg forstår ikke. :?
Skal der ikke være en strømførende i hver side, og så 2 nuller samlet?
Nåh.... åbenbart ikke, så det er ikke der den ligger.

Yup, er helt enig i at man bør måle ringkernen først, men jeg blev bare lidt i tvivl, da jeg pludselig målte forskelligt på de 2. :)

Noget andet jeg så ikke kan greje.
Eftersom der kun skal være 15 V. på de 2 sekundære, er det da lidt underligt, at jeg måler lidt over 24 V. på den ene, mod lidt over 16 på den anden. :?
Hygge......:-) Michael.