Author Topic: G1176 HJÆLPETRÅD!  (Read 349366 times)

Offline Jakobz

  • picoposter
  • Posts: 99
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #750 on: November 06, 2010, 07:29:27 PM »
Du har sikkert ret, den lader til at virke, men er bare lidt random i sin måde at tage fat på. Fedt at være nået her til :)
Gssl, G1176, Pultec, Neve 1073, G7, G9.
www.moerkvaerk.dk

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #751 on: December 03, 2010, 06:09:55 PM »
Sidder med en g1176 mnats v. J som er færdigsamlet og en 1:1 kopi af min anden 1176er der kører fint. Problemet er den ikke comper og der er intet udslag i gr mode. Jeg har tjekket kablingen osv og målt spænding på 30v og -10v som anvist og det er fint. Der er fint hul igennem ellers. Hvad bør være de næste ting jeg tjekker med det symptom?
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #752 on: December 04, 2010, 03:25:56 PM »
Hmm der var en 10uf lyt der vente forkert på plads C33 på printet, den lavde nogen ravage med strømmen og gav vilde udsving på meteret forskellige steder.. Det er rettet.. Men nu virker 1:4 og 1:8 ratio ser der ud til.. den tager ihvertfald fat tydeligt der og comper samt giver udslag på GR på meteret, men 1:12 og 1:20 gør intet.. !? Hvor kan jeg evt kigge efter fejl?

EDIT:
Et andet symptom.. når jeg prøver at kalibrere den efter anvisningerne, og den står i 1:20  og jeg sender en 1 khz 0db tone ind, så slår den HELT ud på VU på meteret.. Laver jeg bypass af pad22 (GR) ryger VU helt i bund, altså som i død.. Gør jeg det samme på 1:4 eller 1:8 ligger den fint med GR og laver jeg bypass af GR stiger VU, altså modsat..
1:12 reagerer ikke på bypass af GR, men slår bare VU helt ud..
« Last Edit: December 04, 2010, 03:34:43 PM by mica »
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #753 on: December 06, 2010, 11:24:44 AM »
Måske det er nemmere at formulere med: 1:4 og 1:8 virker fint, men 1:12 og 1:20 comp'er ikke og giver ikke udsving på GR på meteret.. Jeg har brug for råd til hvad jeg kan tjekke for. 1:12 og 1:20 må køre seperart på en eller anden måde siden det kun er dem der ikke virker? Jeg har lavet qbias kalibrering efter vejledningerne..
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline steand

  • nanoposter
  • Posts: 263
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #754 on: December 06, 2010, 04:07:30 PM »
Alle Ration indstillingerne kører på samme switch, og samme modstandskæder (R23+R2+R24+R25+R26) er en spæmndingsdeler med udtag som variere efter RAtio indstilling, og som bestemmer hvor meget signal der kommer til detektor kredsløbet "GR Control Amp". Du kan evt. frosøge hvro meget signale der klommer til  pkt 22., hvsi der ikke kommer noget her, vil den IKKE compe.
Tilsvarende for kæden (R87 ?(150ohm) + R42+R43+R44+R45, de bestemmer BIAS til pkt. 21, som varierer efter hvilken ratio der er valgt. Her kan du måle på pkt. 21, om der overhovedet eren forspænding.

Du kunne også prøve at tage lidt signal fra pkt. 15 igennem en 1oo Kohm modstand til pkt. 22, for at gå til GR kredsløbet udenom switch'en; (det kan jo være Switchen er dårlig) Og se om du kan få den til at Compe.

Kan du det er det nok Switch Eller forkerte værdier af modstande i de 2 kæder beskrevet før.

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #755 on: December 06, 2010, 04:11:37 PM »
Som steand siger, så er min første tanke også modstands rækkerne. En forkert værdi her vil ændre flere stillinger. Tjek dine modstande omkring din switch. :)
/ Bjørn

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #756 on: December 07, 2010, 03:47:27 PM »
Hey boys.. mange tak for hjælpen.. Det viste sig, efter gennemgang af modstande, lodninger og ledninger, at fejlen var, at jeg havde indstillet min ratio switch forkert  ::) Det var sat til 6 positioner istedet for 4 og det hele var rykket 2 pladser, så derfor var 1:12 og 1:20 på 1:4 og 1:8 "pladserne" og på 1:12 og 1:20 var der ingen forbindelser på.. DOH!!
Nå.. nu er den kalibreret og spiller max.. :)

2 x G1176 in da house!!!  ;D
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #757 on: December 07, 2010, 04:08:28 PM »
Tillykke med det.! :D
/ Bjørn

Offline steand

  • nanoposter
  • Posts: 263
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #758 on: December 07, 2010, 06:23:35 PM »
Hvorfor ser folk mon aldrig efter det mest oplagte  ???

 ::)

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #759 on: December 08, 2010, 10:00:49 AM »
steand - du har evigt ret.. Jeg har brugt alt for lang tid på mine forskellige maskiner på at lede efter komplicerede problemer, og så viser det sig at det bare er mig der er en tumpe.. Jeg havde ved gud ikke troet at jeg kunne lave så dum en fejl, når jeg ellers altid er så grundig og checker tingene 3 gange inden jeg sætter dem i osv, men det giver jo så også en blind tro på jeg har gjort det rigtigt første gang.. Men i skal have mange tak for hjælpen, det fik mig da til at tjekke det rigtige sted til sidst :) Jeg er ved at blive helt fortrolig med at bygge 1176'eren og kalibrere den her efter nummer to, og det er jo bare fedt..JEg har jo ellers ikke den vilde viden om eletronik. Glæder mig dog til at prøve noget nyt næste gang, som f.eks. NEVE 1073'eren som jo snart er på vej med posten  ;D
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline Lasselakken

  • mikroposter
  • Posts: 555
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #760 on: December 08, 2010, 04:10:46 PM »
steand - du har evigt ret.. Jeg har brugt alt for lang tid på mine forskellige maskiner på at lede efter komplicerede problemer, og så viser det sig at det bare er mig der er en tumpe.. Jeg havde ved gud ikke troet at jeg kunne lave så dum en fejl, når jeg ellers altid er så grundig og checker tingene 3 gange inden jeg sætter dem i osv, men det giver jo så også en blind tro på jeg har gjort det rigtigt første gang.. Men i skal have mange tak for hjælpen, det fik mig da til at tjekke det rigtige sted til sidst :) Jeg er ved at blive helt fortrolig med at bygge 1176'eren og kalibrere den her efter nummer to, og det er jo bare fedt..JEg har jo ellers ikke den vilde viden om eletronik. Glæder mig dog til at prøve noget nyt næste gang, som f.eks. NEVE 1073'eren som jo snart er på vej med posten  ;D
Arh, vær nu ikke for hård ved dig selv. Alle fejl er jo i sidste ende "dummefejl"... og derfor måske nærmere bare "fejl". Den eneste dummefejl er at give op - og det gjorde du ikke!  8)
Tillykke med dyret!!

Offline Rune Noergaard

  • picoposter
  • Posts: 30
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #761 on: January 30, 2011, 10:30:25 AM »
Jeg er ved at bygge en G1176 på mnats rev J print og med push buttons. Jeg har et par spørgsmål:

1) Jeg har ikke komponentbeskrivelsen over push buttons printene, så jeg ved ikke hvilke komponenter der skal monteres og hvor de skal monteres. Kan jeg umiddelbart bare følge diagrammet af Jakob E: http://www.gyraf.dk/gy_pd/1176/1176sch.gif ?

2) En del af komponenterne er monteret på de forskellige prints. Jeg har derfor ikke mulighed for at tjekke fx de monterede modstande med det på printet påtrykte komponentnummer og værdi, fordi disse skjules af komponenterne. Kan jeg igen bare følge Jakobs diagram i linket ovenfor? Eller denne http://www.gyraf.dk/gy_pd/1176/1176.pdf ?

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #762 on: January 30, 2011, 03:41:09 PM »
jeg ville lige tage et kig på mnats hjemmeside. jeg mener du kan finde samtlige svar på dine spørgsmål der.

Offline Lasselakken

  • mikroposter
  • Posts: 555
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #763 on: February 03, 2011, 12:26:08 AM »
Hmmm... jeg er ved at færdiggøre en dual mono G1176 og har lidt vrøvl med den ene kanal. Den er markant lavere i outputtet end den første (og de to andre jeg har). Jeg har fulgt signalet ind i den og det har fint signal ind igennem input-trafoen og forbi input-potmeteret, men på den anden side af den første modstand (R6 - 27k) er signalet lige pludselig meget lavt. Min første tanke var at den var gal med R6, men ifølge farvekoderne er den magen til den i den anden kanal og jeg tænker at der nok er flere ting der afgør signalets styrke på den side? Næste led i kæden er Q1 (BF245A) - den prøvede jeg at skifte med en anden, men det gjorde ikke tricket. Jeg har siddet og stirret efter både forkerte modstandsværdier og evt. loddeklatter, men jeg har ikke kunne finde noget.
Nogen der har et bud på hvad der kan være galt?

Offline Jakobz

  • picoposter
  • Posts: 99
Re: G1176 HJÆLPETRÅD!
« Reply #764 on: February 08, 2011, 03:06:30 PM »
Jeg er igang med at bygge 2xg1176 på mnats print. Da jeg ikke kunne få fat i 2 almindelige 1176 kasser er jeg endt med at skulle bygge dem begge ind i en 2-1176 kasse istedet. Med mnats printene følger der et lille print med til at bygge en strømforsyning til netop dette formål, jeg vil dog helst slippe for at bruge den eksterne strømforsyning da jeg allerede har loddet strømforsyningen på de respektive print og derfor helst vil spares for at skulle lodde komponenter af. Mit spørgsmål er så om jeg bare kan "splitte" ledningerne fra ringkernen op (lodde nogen ekstra ledninger på) og på den måde få strøm til begge boards?
Gssl, G1176, Pultec, Neve 1073, G7, G9.
www.moerkvaerk.dk