Author Topic: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!  (Read 72635 times)

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2748
    • http://tunetown.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« on: August 07, 2006, 11:36:50 PM »
Så er det tid til et Pultec forum! :wink:
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1934
    • http://www.gyraf.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #1 on: August 08, 2006, 08:55:06 AM »
Jeps!

Et hint:

Hvis du bruger 15V-trafoen og 12V-trafoen til strømforsyning, som vi gjorde på byggeweekend'en, skal modstanden på 3,3K/2W skiftes til en 18K eller 22K/3W type. Dette fordi trafoerne var mere effektive end ventet og gav rigelig spænding. Vi skyder efter ca. 250VDC på røret, men op til 270V ka' gå.

Og - pas på fingrene!!

Det ka' nok være en god idé at lodde en 470K modstand på tværs over hver af de to højspændings-elektrolytter - så kan de stå og aflade sig selv i løbet af nogen timer..

Jakob.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 958
    • http://www.artbyaccident.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #2 on: August 09, 2006, 09:32:41 PM »
Quote from: "gyraf"
Det ka' nok være en god idé at lodde en 470K modstand på tværs over hver af de to højspændings-elektrolytter - så kan de stå og aflade sig selv i løbet af nogen timer..Jakob.

Betyder det ikke noget for spændingen, når den skal arbejde??
Hvis ikke, bør man vel lodde modstanden på, for at forebygge grimme uheld. :)
Hygge......:-) Michael.

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1934
    • http://www.gyraf.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #3 on: August 10, 2006, 09:00:29 AM »
Det skulle ikke betyde noget (vigtigt) for spændingerne i drift.

Hvis nogen af jer lodder disse to modstande tværs over de to højspændings-elektrolytter, vil det være rart at vide hvor længe det så tager for spændingen at komme under 50V..!

Jakob E.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 958
    • http://www.artbyaccident.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #4 on: August 10, 2006, 11:50:41 AM »
Man kan vel montere de modstande på en ledning med næb, så den kan bruges i andre sammenhænge, nu jeg lige tænker over det :?:  :D
Hygge......:-) Michael.

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1934
    • http://www.gyraf.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #5 on: August 10, 2006, 12:27:25 PM »
Men så skal det være en anden type - såsom 2K2/5W el.lign.

Så går det hurtigere med afladningen - men kan ikke monteres permanent.

Jakob E.

Offline Søren Sømand

  • Global Moderator
  • mikroposter
  • Posts: 744
    • http://www.soundcloud.com/doctorsclub.dk/
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #6 on: August 10, 2006, 12:40:20 PM »
Ja man skal passe på fingerne. Hvis strømmen løber igennem fra arm til arm kan det nemt ende med døden til følge. Der er ingen ting der vil slå fra. Ingen sikring der vil springe før dit hjerte er stægt.

En mand døde for ikke så længe siden ved at han ville skifte ledning på en forlængerledning. Han havde ikke slukket for stikkontakten så da han tager på begge ledninger for han stød og musklerne i hånden trækker sig sammen så han ikke slipper igen. Han sidder og ryger da familien finder ham og hans hænder var brændt helt væk. Her virker han bare som en gløde lampe og et menneske med ca 1100 ohm (mener jeg det er) med en normal vandmængde trækker ca. 200 mA og det er næsten ingen ting.
Det er slet ikke ufarligt...Overhovedet :shock:

Søren Sømand
FRI UPLOAD AF DIY STUFF
...en af de fede ting ved Vista er at din computer lige pludselig tror den bestemmer.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2748
    • http://tunetown.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #7 on: August 10, 2006, 12:56:15 PM »
...og hold kæft en åndssvag måde at checke ud på, hva'? :roll:
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 958
    • http://www.artbyaccident.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #8 on: August 10, 2006, 01:49:28 PM »
Quote from: "gyraf"
Men så skal det være en anden type - såsom 2K2/5W el.lign.

Så går det hurtigere med afladningen - men kan ikke monteres permanent.

Jakob E.

Okay, takker :D
Hvor placeres de 2 næb henholdsvis, det ene ved stel, men det andet.
På lytten, og på plus eller minus, eller???

Quote from: "Luny Tune"
...og hold kæft en åndssvag måde at checke ud på, hva'? :roll:

Yup, jeg er også mere til et par ledninger med modstande :lol:
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2748
    • http://tunetown.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #9 on: August 10, 2006, 01:58:38 PM »
Quote from: "Michael"
Hvor placeres de 2 næb henholdsvis, det ene ved stel, men det andet.
På lytten, og på plus eller minus, eller???

Quote from: "Black Dog"
Jeg bruger en 10K/2W modstand jeg har loddet en stump ledning på i hver ende.
Den skal du forbinde fra 0V/stel til de 3 store effektmodstande der sidder i serie..
Du kan f.eks finde 0V/stel på ben-1 på dine xlr-bøsninger..
Når du skal måle om der er spænding på dyret, skal du måle efter DC mellem 0V og lige efter den effektmodstand der sidder tættest på røret.
Jeg har tegnet målepunktet ind her --> http://i13.photobucket.com/albums/a253/slapback/maalepunkter.jpg
Da jeg startede jeres maskiner op igår, havde jeg et multimeter dedikeret til at måle højspændingen - for på den måde, at have syn for sagen hele tiden.

 :wink:
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1934
    • http://www.gyraf.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #10 on: August 10, 2006, 02:00:53 PM »
Quote
Hvor placeres de 2 næb henholdsvis, det ene ved stel, men det andet.
På lytten, og på plus eller minus, eller???


Start med at sætte voltmeter på, så du kan holde øje med afladnings-processen - mellem de samme punkter som nævnes nedenfor. Husk at stille meteret på 1000VDC eller lignende passende område først!

Og - for en god ordens skyld - hold den ene hånd i lommen - det er en lidt besværlig, men meget god vane når man beskæftiger sig med spændinger over 48V.

Først det ene krokodillenæb på stel (hvor man er sikker på at der er stel/0V), f.eks på skærmen til in/out kablerne, XLR's pin1.

Så det andet næb på et af midterpunkterne mellem de 2W-modstande som vi satte i serie. Det er ikke vigtigt præcis hvilket, bare på en af de tre 2w-modstande.

Så kigger du på voltmeteret og ser det falde fra ~260V til under 30V - så er du på den sikre side. Hvis du ikke selv ser det falde, skal du ikke regne med at det passer! - så skal pultec'en tændes igen, stå 1minut for at varme op, og så slukkes igen..

Jakob E.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 958
    • http://www.artbyaccident.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #11 on: August 10, 2006, 02:02:51 PM »
1000 tak Jakob :)
Hygge......:-) Michael.

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2748
    • http://tunetown.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #12 on: October 27, 2006, 12:56:07 PM »
SÅ døde min Pultec sq. :cry:

Der er ingen lyd igennem.

Nåmn, af med låget. Det første jeg ser er at røret ikke lyser! Det er dog lidt varmt (sådan...lunt...) da jeg piller det ud. Er det et hint der kan bruges?

Det har desuden en mælkehvid skygge i toppen. Det ser ud som om det er meningen, men jeg ka' squtte huske om det var der fra starten. Der er måske nogen af jer der har ekstra rør der lige kan checke?

Kan det bare være styrespændingen der er skredet på grund af et prellende trimmepot?
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Luny Tune

  • Administrator
  • Megaposter
  • Posts: 2748
    • http://tunetown.dk
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #13 on: October 28, 2006, 02:48:02 PM »
Jeg har ca. 354V på rørets pin 6
jeg har 6,76V på rørets pin 4

(Jeg skal måle DC begge steder, ikk'?)

Vil det give nogen mening at måle på den anden side af røret hvor der bør være 125V? Når jeg har cirka 350V på pin 6 så kan jeg vel roligt regne med ikke at måle korrekt andre steder med høj spænding?

Kredsløbet er jo ret simpelt lige til det punkt hvor jeg burde måle max. 270V. Dvs. vi er lige nede i 12V og så oppe igen, men da jeg har den rigtige spænding på heateren så må kredsløbet jo fungere indtil spændingen hæves igen, og derfra er det ret simpelt...så vidt jeg kan se, altså... :)

Kan det være trafoen der hæver spændingen igen der har problemer?

EDIT:
Nu har jeg målt på selve trafoerne. Jeg har følgende spændinger:
Ca. 10V fra den første trafo og der sendes selvfølgelig de ca. 10V videre til den næste trafo hvor jeg så får ca. 139V retur fra.

Hvad kan være galt så de bliver til de, nu hvor den har varmet lidt op, godt 360V?
Torben



Er du en stammer får du rabat på en hammer - W8ter

Offline Black Dog

  • milliposter
  • Posts: 1266
GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #14 on: October 28, 2006, 03:53:20 PM »
..kunne være røret der er stået af..