Author Topic: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!  (Read 114217 times)

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #195 on: February 19, 2012, 04:28:13 AM »
Er det ikke noget med at du bare løsner den og drejer den indtil brummen forsvinder?

Syntes jeg at huske noget om...
/ Bjørn

Offline mica

  • nanoposter
  • Posts: 249
    • SoundZ
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #196 on: February 20, 2012, 08:22:48 AM »
Tak for tip, men det virkede ikke her.. Løsnede den helt, og rykkede rundt på den, tog den helt ud osv, men stadig samme brum.. Jeg får fat i en ny.

MB
DIY: C12, U47, U67, 2xU87, U76, DIY Colour Project

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #197 on: February 29, 2012, 02:07:05 PM »
Hej guttter, længe siden, men der har jo været denne "musikdepression" om man vil.

Anyway's, jeg står med et irriterende dilemma. ( det er naturligvis ikke jeres problem)
Jeg solgte en af mine Pultec for en lille måned siden, fuldt funktionel og alt på det rene.
I dag fik jeg så en sms fra køber, der siger at han først hat fået sat den til nu, og ligeså snart han piller ved knapper i mellemtone/diskant området, så dør den.
Hvis han slukker og tænder igen er der hul igennem, han kan rode i basområdet, men skruer han på et pot i de øvre frekvenser, så dør den igen.

Der er flere ting i det.
For det første, og min elektronik viden er meget lille, lyder det meget mystisk, jeg kan ikke rigtig komme i tanke om, hvad der kan lave lige præcis sådan en finurlig ting.
For det andet føler jeg at der bliver insunieret at jeg (velvidende) har solgt noget defekt, hvad jeg aldrig kunne drømme om.
Og for det tredie tænker jeg, at det godt nok er lang tid at vente, med at få sat en nyindkøbt maskine til, hvormed JEG så insunierer, hvad jeg jo heller ikke har lyst til.

Derfor vil jeg gerne have opklaret miseren.

Er der nogen der har bud på, hvad der kan forårsage dette fænomen, den virkede til UG da jeg afprøvede den før jeg satte til salg?
Først tænkte jeg på pots, men de ville vel "skratte" mere end dø, eller dø fuldstændigt?
Jeg kan ikke se noget på diagrammet, der går direkte fra de højere frekvenser in eller direkte til output.

Bud modtages med kyshånd og der sendes virkelig god karma retur.
Hygge......:-) Michael.

Offline Jakobz

  • picoposter
  • Posts: 99
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #198 on: February 29, 2012, 02:21:55 PM »
Ærgelig situation
Med "dør" menes der så at maskinen simpelthen går ud? eller bare at lyden forsvinder. Er der en powerindikator på fronten der af/bekræfter dette?

Jeg har haft nogen problemer med frekvens vælgerne der  fik løse forbindelser hvor lyden forsvandt, men det er nok ikke tilfældet når den virker igen efter at være blevet slukket og tændt igen.
 Hvor i landet er den blevet sendt hen, det kan være du er heldig at der er nogen i nærheden der kan kigge forbi og rette op på det.
Gssl, G1176, Pultec, Neve 1073, G7, G9.
www.moerkvaerk.dk

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #199 on: February 29, 2012, 04:03:01 PM »
Hej jakobz.

Ja, det er sådan en rigtig øv situation.
Den står i Kbh. nu, ved ikke præcis hvor.

Den "dør" som ingen lyd, men jeg har ikke fået oplyst om tænd/on lampen også dør, det skal naturligvis først opklares, kan jeg godt se.

Indtil videre tak for hjælpen. :)
Hygge......:-) Michael.

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #200 on: March 02, 2012, 09:37:36 AM »
Fejlen lyder meget usandsynlig.

Måske er der noget andet i hans kæde der står af pga overload ved kraftige boosts?

Prøv at få ham til at teste den i et helt andet setup, f.eks i en kammerat's studie...

JAkob E.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #201 on: March 02, 2012, 03:11:18 PM »
Mange tak Jakob, det lettede lidt :)
Hygge......:-) Michael.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #202 on: March 05, 2012, 03:53:37 PM »
Så har køberen meldt tilbage.
Den er afprøvet i forskellige inserts på hans mixer, han har prøvet at gaine alt helt ned, men problemet er der stadig.

Mien evner som diagramlæsser ER meget små, men ikke desto mindre, kan jeg ikke se et punkt, som skulle sætte alt ud af spil,
med mindre det er strømforsyningen eller røret................ men hvis det var en af dem, ville den jo være helt død formoder jeg.

HJÆÆÆÆÆLP!!!!!!!!!!
Hygge......:-) Michael.

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #203 on: March 06, 2012, 11:45:00 AM »
Hvis det altid hjælper at slukke og tænde, må det være en eller anden obskur fejl i røret. Ikke særlig sandsynligt - men det er endnu mere usandsynligt at det er forsyningen der kan forstyrres af et signal.

Offline Michael

  • mikroposter
  • Posts: 959
    • http://www.artbyaccident.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #204 on: March 06, 2012, 12:14:52 PM »
Okay, det er i hvert fald et forsøg værd at udskifte røret.
Mange tak Jakob.
Hygge......:-) Michael.

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #205 on: July 14, 2012, 03:58:58 PM »
Jeg har problemer med at finde en kombination hvor primær trafoen ikke bliver for varm. Jeg er nu endt på 2 trafoer på 2x15v men har så kun 235v med en resistor på 9k. Kan jeg bare sænke værdien her yderligere selv om ringkernerne er 15v?

jeg vil skyde på at jeg rammer 250v hvis jeg sætter en 5k/3w i.

Kan man sætte en stepup trafo i på f.eks 2x12v eller 2x15v 15VA i alt ?. Jeg er kommet frem til at hvis den var mindre ville det belaste primæren mindre feks har jeg prøvet med 2x15v 50va og 2x12v 30va som step up. Her bliver trafoen først varm i løbet af et par timer. Men når den har stået 24 timer i streg er den for varm...

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #206 on: July 15, 2012, 07:39:00 AM »
235V er rigtig fint til pultec'en - jeg ville ikke lave noget om hvis den står dér når den er fuldt varm.

men man KAN sagtens lave om i højspændingens seriemodstand - men helst ikke under ca. 2K

Jakob E.

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #207 on: July 15, 2012, 04:30:39 PM »
Jeg har sat en 5,5k i og den rammer nu 253v. Den bliver slet ikke varm.

Jeg har dog en mistanke om at mine problemer måske skyldes at modstanden har været for høj til de ringkerner jeg har. Med en 18k og en 2x15v 30va primær og 2x12v 50va stepup, startede maskinen på cirka 210v, for derefter langsomt at kravle op i løbet af en halv time på 250v. Men trafoen blev cirka 55 grader varm. Jeg tænker at hvis modstanden var mindre her, kunne det måske være løsningen.

Jeg havde en ude at måle forbruget på de trafoer da han ikke kunne forstå at den blev varm, og det var på 1,6A i alt, altså fint dimensioneret i forhold til trafoen. Der var heller ingen DC der løb tilbage så han var blank.

Da jeg har en anden Geqp-1 med andre mærker trafoer der ikke blev varme, har jeg haft dem ovre på mit nye print for at udelukke fejl på printet kunne forårsage det.

Jeg orker ikke og rode mere med det lige nu, jeg har prøvet rigtig mange konstellationer...men alt andet end lige ville det være bedst at kunne anvende de trafoer jeg har købt til formålet.
« Last Edit: July 17, 2012, 06:08:46 PM by sheep_production »

Offline Lasselakken

  • mikroposter
  • Posts: 555
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #208 on: August 01, 2012, 10:01:40 AM »
Nu har jeg efter en meget lang opstartsperiode fået gang i mit projekt med 2 kanaler pultec i en 2u kasse. Det lader til at den kører fint og der er tilsyneladende ikke problemer med (for meget) brum. Men jeg skal lige have den tweaket lidt mere inden den er helt klar.
Jeg bruger den der trafo fra Musikding: http://www.musikding.de/Passive-parts/Transformers/Toroidal-transfomer/Toroidal-transformer-230V-250V-9V-24V::1361.html 
Jeg rammer lidt for højt både på højspændingen til røret og glødespændingen. Højspændingen må jeg vist bare justere med effektmodstanden der - lige nu har jeg vist 2x15k i serie, dvs. 30k - jeg må prøve med lidt højere.
Glødespændingen: det er den man kan justere med den 500ohm trimmer, der er nævnt på indkøbsseddelen ikke? Skal den sidde i stedet for den 470ohm modstand lige ved LM317-regulatoren? Eller sætte man den tværs over modstanden?

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #209 on: August 01, 2012, 12:00:23 PM »
Jeg ved ikke lige hvor de 500 Ohm kommer fra - jeg ville nok foretrække en 4K7 trimmer der erstatter 1K8-modstanden, ikke 470R'eren. Start med at sætte trimmeren til maksimum ohm (for ikke at overbelaste røret med for høj spænding før du får trimmet)

Men man kan nok også bruge 500-Ohm trimmeren på 470R's plads. Start med at sætte den til lav ohm, tror jeg. Det er længe siden jeg selv har været dér.

PS: trim til glødespænding er kun til hvis du bruger PCC88 - for ECC88 er 1K8-modstanden go' nok

Jakob E.
« Last Edit: August 01, 2012, 12:04:40 PM by gyraf »