Author Topic: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!  (Read 114213 times)

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #240 on: February 13, 2014, 02:59:39 PM »
Ja, det var mere fornuftigt. ;)
/ Bjørn

Offline Bjerre

  • picoposter
  • Posts: 7
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #241 on: February 13, 2014, 03:04:56 PM »
Takker igen :-)

Skal jeg bruge to, når det er en stereo (Dual mono) enhed?

Og hvad med knapper? Er det også nogle af hans? Der er nemlig ikke megen info på hans hjemmeside. Så jeg ved ikke hvilke eller hvor mange... Jeg kan jo lige så godt bestille det hele på samme tid...https://pcbgrinder.com/index.php?route=product/category&path=94_96

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #242 on: February 13, 2014, 03:50:08 PM »
Knapperne afhænger af hvilke pots du vælger at bruge. Altså hvis du vælger pots med 4mm aksel, så skal du finde dig nogle knapper du syntes er flotte, som kan bruges til en 4mm aksel.

Gustav har lidt, men ellers er musikding.de et fint sted.
/ Bjørn

Offline Bjerre

  • picoposter
  • Posts: 7
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #243 on: February 13, 2014, 03:53:58 PM »
Tak for det.

Der er pots med i hans kit, men der står ikke hvad kittet består af... Ej heller hvilke pots. Så jeg må vente med knapper, til jeg modtager kittet... Lidt kejtet, når han alligevel sælger det hele fra sin side...

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #244 on: February 13, 2014, 06:25:17 PM »
Skriv til ham. :D Han er rigtig flink. Så svare han sikkert.!
/ Bjørn

Offline Bjerre

  • picoposter
  • Posts: 7
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #245 on: February 13, 2014, 06:31:57 PM »
Det gør jeg...  ;)

Offline Lasselakken

  • mikroposter
  • Posts: 555
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #246 on: May 02, 2014, 09:40:22 AM »
Jeg troede lige, at jeg havde lukket låget for sidste gang i min Pultec, men ak... Pludselig brummede og lugtede den. Den brænder diodebroen, der sidder inden lm317-regulatoren af, og banerne efter den er helt svitsede. Den har været tændt mange gang før og også længe, uden problemer, så noget nyt må være sket. Jeg har købt ny diodebro og regulator, men ikke loddet dem i endnu. Jeg tænker også på, om det måske kan være røret, der kan lave ballade? Nogen bud?
« Last Edit: May 02, 2014, 09:41:54 AM by Lasselakken »

Offline crevil

  • nanoposter
  • Posts: 481
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #247 on: May 02, 2014, 09:50:13 AM »
Hvilken bro er det der sidder i?
De plejer at give op noget senere end LM317ere... :/
/ Bjørn

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #248 on: May 02, 2014, 11:59:21 AM »
Vi plejer at bruge 1.5A diodebro - og det er ret sjældent at LM317 ikke selv-beskytter mod snart sagt alt.

Måske har der været utilsigtet kortslutning mellem LM317's hus og stel/chassis dér hvor den er monteret på køleplade?

Når du bruger TO220 isoleringskittet (skive + plastikbøsning), så check altid lige at der er adskillelse mellem TO-huset og skruen FØR du power op.

Og selv ret små stumper metalspåner skærer sig let igennem isoleringsskiven, når du spænder regulatoren til.

Jakob E.

Offline Lasselakken

  • mikroposter
  • Posts: 555
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #249 on: May 02, 2014, 04:30:07 PM »
Tak for tips!
Jeg tror, det var en kortslutning omkring lm317, hvor jeg havde lavet udtag til bypass-diode (inden regulatoren). Men en ny diodebro i stedet for den brændte, virker den ene kanal nu i hvert fald. Skal lige finde tid til at skifte broen i den anden også. Pyha, det er ikke sjovt når der pludselig står gnister og røg ud  :o

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #250 on: December 10, 2014, 07:57:47 PM »
på diagremmet er der en poly 4,7uf/250v lige før outputtrafoen. Jeg har en lyt liggende jeg rigtig godt kunne tænke mig at bruge her. Den er dog kun rated til 160v. På diagrammet er der anført 125v ved testpunktet lige ved lytten. kan jeg bruge 160v her? og hvis ikke hvorfor?

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #251 on: December 11, 2014, 07:13:19 AM »
Nej, helst ingen elektrolyt her - det er nok det mest audio-signal-kritiske sted i konstruktionen.

160V er heller ikke nok (se polyesteren: den er dimensioneret til 250V, og vi overdimensionerer ikke i-forvejen-meget-store komponenter) - for selv om der kun er 125V under normal drift, så ved vi ikke hvor meget der er imens apparatet varmer op. Hvis øverste triode begynder at trække strøm lidt før nederste, så har du +245V her

4u7/250V poly er ikke svær eller dyr at finde.

Jakob E.

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #252 on: December 11, 2014, 11:57:16 PM »
Tak Jakob.
Nu er det  ikke elektrolytter men PIO jeg har liggende, så ideen var at gå op i kvalitet/prøve noget andet.
Jeg har nogle på 10uf/160v som jeg kan sætte i serie og hermed få 5uf 320v?. Hvis en af disse så sætter ud vil det vel i værste fald være lundahlen der ryger?

hvad med den 220nF cap uden voltage rating der sidder mellem 10k og 470k. Er den i audio path og hvad er den maksimale spænding den kan blive udsat for?
« Last Edit: December 12, 2014, 02:46:30 PM by sheep_production »

Offline gyraf

  • kiloposter
  • Posts: 1963
    • http://www.gyraf.dk
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #253 on: December 13, 2014, 08:56:26 AM »
Polyester-kondensatorer uden spændingsangivelse betyder "ukritisk" eller måske 35V, der traditionelt er den laveste spænding de kommer med (jo, jeg ved godt at wima er begyndt at lave 16V-typer af MKS02)

Så for 220nF'eren har du frie hænder- max.spænding her er et par volt.

To 160V'ere i serie for 250V virker kun rigtig hvis man har en parallel spændingsdeler med to modstande, en i parallel med hver kondensator. Dét kan man - og gør man - i mange switch-mode-strømforsyninger, men det duer ikke her, fordi der jo løber dc gennem modstandene.

Uden spændingsdeler bliver først den ene, og så den anden overbelastet.

Jakob E.

Offline sheep_production

  • nanoposter
  • Posts: 262
Re: GEQP-1 HJÆLPETRÅD!
« Reply #254 on: December 13, 2014, 02:42:36 PM »
Jeg har også altid tænkt det sådan. intuitativt vil altså først den ene ryge så den anden. Men jeg har kigget en del på de forskellige poly/film caps og mange af dem er konstrueret indvendigt som caps i serie for at øge spændingsrating. Der står også i flere guides at strømmen deles lige ud på 2 caps med samme værdi i serie og derfor vil der kun være den halve spænding på hver cap også uden spændingsdeler.

Det er jo nemt at efterprøve i praksis... men det virker stadig intuitativt forkert.

Nu kan der jo være forskel på teori og praksis, så det er vel bare at øse 2 i med 250v rating og så måle volt henover hver af dem. der burde så være 125/2 over hver cap

 
« Last Edit: December 13, 2014, 06:36:50 PM by sheep_production »